2013. március 25., hétfő

A gyömbér



 Hámozz meg és reszelj le egy kb 5 centiméternyi gyömbérdarabot és főzd meg 1,5 liternyi vízben. Ízlés szerint ízesítsd citrommal és mézzel. A belefőtt gyömbérreszeléket leszűrheted vagy elrágcsálhatod, ahogy tetszik.

Miért jó a gyömbér?
A gyömbérben 12 féle antioxidáns van, ezen kívül;
23 féle gombaölő vegyület,
11 különböző fekélyellenes hatású vegyület,
10 féle vírusellenes vegyület,
8 féle májvédő vegyület,
Csökkenti a koleszterinszintet,
Csökkenti a magas vérnyomást,
Jó hatással van a szívre.
A gyömbér egyik legaktívabb összetevője, a zingibain nevű vegyület, a természet egyik leghatásosabb fehérjebontó enzimje. Mindössze 1 g zingibain 10 kg hús megpuhítására is képes. A fehérjebontó enzimek fontos szerepük van az autoimmun betegségek szabályozásában.
Fájdalomcsillapító.
Gyulladáscsökkentő.
300 × 225 - gyogynovenyek.qwqw.hu
500 × 375 - kertvarazsmagazin.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók