.hu
Korunk rohanó életmódja számos tényezővel járul hozzá szervezetünk
elsavasodásához. Étrendünkben egyre kisebb arányban fordulnak elő a
lúgosító hatású, friss, nyers ételek. Igen kevés időt szánunk az
étkezésre, ami teljesen kizárja a nyugodt körülményeket és az alapos
rágást. Folyadékfogyasztásunk nagyrészt a kívánatos mennyiség alatt
marad, a minőségről nem is beszélve, hiszen az édes, szénsavas üdítők
önmagunkban is savasítanak. A mindennapos stressz mellett a környezeti
mérgek, vegyszerek és gyógyszerek ugyancsak fokozzák az elsavasodást,
amihez a kapkodó, elégtelen légzés is hozzájárul. Amennyiben semmit nem
teszünk ezek ellensúlyozására, testünk kellemetlen – főleg
emésztőrendszeri – tünetek formájában jelzi a túlzott mértékű
savasságot, melynek következménye reflux vagy gyomorfekély is lehet.
Elsavasodás és következményei
A gyomorégés, gyomortáji fájdalom kiváltó
okaiként korábban kizárólag a rossz étkezési szokásokat és a stresszt
tartották felelősnek. Azóta számos kutatási eredmény igazolta, hogy a
tüneteket nem csupán az egészségtelen életmód és a túlhajszolt életvitel
okozhatja.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése