az egészségel kapcsolatos felvilágositás,betegség megellőzés, fogyokura, vitaminok, mozgás,sport.
2011. február 8., kedd
Algakóstoló
Az alga egyre inkább divatba jön,és ma már számos étteremben megtalálhatjuk az étlapon. Alapanyagként frissen vagy száritott formában kapható(az utóbbit felhasználás előtt be kell áztatni) Dulse az Atlanti-óceán európai és északi partjai mentén egyaránt megtalálható vörösmoszatfaj. Írországban különösen kedvelt pl a dulséval kevert,ropogósra sütött vajas burgonyapüré. Kelp Az Atlanti-óceánban igen elterjedt faj.Hosszú,barna szalagjait és kéz formájú leveleit felaprítják,majd levesekbe keverik. A szárított kelpet ízesítőnek használják.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése